Cum alegem modelul de armatura si accesoriile acesteia?
   Copertinele retractabile sunt garantate pentru protectie solara. Orice alt fel de utilizare poate duce la defectiuni sau distrugeri care scot componentele copertinei din garantie! Cele mai frecvente probleme apar la intretinerea necorespunzatoare a copertinelor pe timp de vant. Din aceasta cauza, producatorul italian a efectuat masuratori de rezistenta pentru fiecare dimensiune si model de serie. Incadrarile in cele trei clase de rezistenta impotriva vantului se gasesc in tabelul de preturi si sunt marcate prin culori diferite pentru fiecare dimensiune.

Lungimea pe perete a unei armaturi retractabile este intotdeauna mai mare decat deschiderea acesteia, datorita formei bratelor care se articuleaza spre interior. In cazul unei copertine avand lungimea egala cu deschiderea, bratele s-ar lovi intre ele, nepermitand inchiderea completa a copertinei. Mai multe detalii puteti afla consultand capitolul "Armaturi copertine" / "Cu brate retractabile" / "Calculator pentru latimile minime ale copertinelor finite".

Armaturile economice sunt caracterizate prin lipsa unei suprastructuri de rigidizare, iar dimensiunile maxime la care pot ajunge sunt: lungime (L) = 5000mm si deschidere (D) = 3000mm. Avantajele sunt: pret scazut si greutate mica; dezavantaj: rezistenta scazuta la factorii externi.

Armaturile medii au o structura simpla de rigidizare; dimensiuni maxime: (L) = 7000mm si (D) = 3000mm. Avantajul principal este un compromis bun intre greutate, rezistenta si pret, iar dezavantajul este ca au o rezistenta maica pentru dimensiunile maxime.

Armaturile de mari dimensiuni sunt ranforsate superior, fiind recomandate pentru utilizarea in spatii publice. De exemplu, acoperirea unei suprafete de 6000 x 3000 (care la o locatie privata se poate realiza cu o armatura medie) se poate executa, la o locatie publica, cu o armatura de dimensiuni mari. Dimensiunile standard pot ajunge pana la maxim: (L) = 10000mm si (D) = 5500mm.

Pentru copertinele care depasesc 5 metri in latime, se vor folosi numai rulouri avand diametrul de 78mm. Pentru copertinele avand o latime mai mare de 6metri, este recomandata utilizarea suportilor de rulou care au ca scop limitarea curbarii profilului si implicit planeitatea tesutului. Pentru copertinele mai mari de 6metri in latime, se vor folosi profile de frontal ranforsate.

Armaturile sunt prevazute in serie cu talpi de prindere in plan vertical (de exemplu: pereti, stalpi, etc). Pentru prinderea in plan orizontal (pe tavan, sub streasina) sunt necesare diferite modele de contra-talpi speciale, pe care le puteti comanda separat.

Pentru majoritatea tipurilor de armaturi exista o gama larga de accesorii (profile ranforsate, stresini si casete pentru protectia tesutului, talpi si contra-talpi, automatizari, etc). Este bine de stiut ca preturile acestora nu sunt incluse in pretul armaturilor, ci se vor calcula separat.


Click aici pentru a ridica pagina!
  Meniu
Ce diferente exista intre o copertina fixa si una retractabila?
Ce tip de copertina vi se potriveste?
Cum alegem modelul de armatura si accesoriile acesteia?
Cum alegem automatizarea optima?
Cum calculam necesarul de panza si de accesorii?
Cum se intretine o copertina?
Care este durata medie de viata a unei copertine?
Cum se poate evita decolorarea tesuturilor?
Cum se poate evita aparitia ruginei la partile metalice?
Ce trebuie sa solicitati celui care va efectueaza montajul?

°  Bucuresti
°  Constanta
°  Timisoara